A kiválasztott áru mellett feltüntetett egyégár, BRUTTÓ vételár. Webáruházban szereplő képek csak illusztrációk!
Az egyedi bélésragasztással gyártott termékek rendeléseit kizárólag előreutalásos fizetési móddal tudjuk felvenni!

Késedelmes fizetés

A szinesboritekok.hu webáruházban, vagy kiszállításai során különböző fizetési kondíciókat alkalmazhat vagy különböző fizetési kondíciókban állapodhat meg partnereivel.

A fizetési határidő lejárata az a nap, amikor az ellenérték 100%-ának meg kell érkeznie átutalással vagy készpénfizetéssel, esetleg bankkártyás fizetéssel cégünk bankszámlájára. Ugyancsak elfogadjuk, ha az adott napon a pénztárába befizetésre kerül a lejáró összeg.

Amennyiben a fizetési határidőn túl kerül részben vagy egészben kiegyenlítésre az ellenérték, úgy cégünk felszámítja a behajtási költségátalány jogszabály szerint hatályos összegét és a kifizetés napjáig keletkezett késedelmi kamatot. A halasztott fizetési mód határidejének be nem tartása, kizárólag a fizetésre kötelezett felelőssége. 

A számla elvesztése, pótlás kérése a fizetési határidőt nem módosítja.

A cégünk által kibocsájtott számlán vagy szállító levélen történő áruátvétel partner általi igazolása mind mennyiségben, mind minőségben történő átvételt kell igazoljon. Reklamációt 3 napon belül fogadunk el, melyet kivizsgálunk és kezelünk. Fizetési határidő után semminemű áruval kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el!

Követelés kezelésünk

Cégünk a lejárt kintlévőségeit alábbi módon kezeli:

A fizetési határidő lejárta után "fizetési emlékeztetőt" küld partnerének, melyben egyeztetési lehetőséget biztosít a tartozással kapcsolatban. A tartozás kiegyenlítésével a folyamat befejeződik.

Késedelmes fizetés esetén egyoldalúan megszüntetjük a nyitva szállítást és kizárólag készpénzes vagy előre utalásos módon szolgáljuk ki a partnerünket. Ezt követően fizetési felszólítást küldünk és tájékoztatjuk a kötelezettet a további lehetséges lépésekről.

A tartozás fennállása esetén cégünk saját hatáskörben az alábbi lépéseket teszi meg:

  1. külső követeléskezelő céget bíz meg és átadja a tartozással kapcsolatos információkat a megbízott számára. A behajtás várható költségeit a követelés kezelő előzetesen megküldi kötelezett felé, aki dönthet a tartozás költségmentes kifizetéséről vagy nemfizetésével hozzájárul a behajtási folyamat folytatásához.

  2. a késedelem 20 naptári napot meghaladó eseteiben cégünk a partner adott évi késedelmesen fizetett számláival kapcsolatban az adott üzleti évben késedelmi kamatot számít fel.

  3. a késedelem 30 naptári napot meghaladó eseteiben a jogszabálynak megfelelően cégünk felszámítja a "Behajtási költségátalány" díját minden partner által késedelmesen kifizetett számlájára.   

  4. Cégünk fenntartja magának a jogot, hogy a 30 napot meghaladó késedelmet követően bármikor eladja a kötelezettől fennálló követeléseit és az ehhez kapcsolódó dokumentumokat, vállalkozási és kapcsolattartási adatokat, valamint a kötelezetttel kapcsolatban gyűjtött egyéb információikat a kötelezett beleegyezése nélkül átadja a követelésvásárlónak.

Az általunk alkalmazott késedelmi kamat mértéke a jogszabályok által megengedett, MNB (Magyar Nemzeti bank) alapkamat + 8%.

A behajtási költségátalány összege a mindenkor hatályos jogszabályok szerint alakul, jelenleg (2019.01.02.): 40 EUR/késedelmes számla, illetve a megfelelő HUF árfolyamon átszámolt magyar forint összege.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Beszállítóink, Partnereink és Munkatársaink védelme érdekében a kintlévőségeket kezeljük!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd